Saltar a contingut

Veus

Avui estrenem el programa de podcasts “VEUS, histories mestisses que sanen el món”, produït per la ONGD medicusmundi mediterrània. Es tracta d’un programa de vint-i-cinc podcasts d’una durada d’entre set i quinze minuts, la temàtica central dels quals és la salut global des de diferents enfocaments i maneres de construir-la. Els programes s’han gravat en més de 10 països (els EUA, Guatemala, Bolívia, Colòmbia, l’Argentina, Espanya, Bòsnia, els campaments sahrauís a Algèria, Burkina Faso, Moçambic, Kenya i l’Índia) i han participat més de 200 persones en el seu enregistrament.
 

En aquests temps de guerres, pandèmies, crisis energètiques i climàtiques, migracions dramàtiques i altres drames humans i ecològics, VEUS ofereix vint-i-cinc portes de sortida comptades per les veus dels qui les estan obrint, vint-i-cinc claus que estan transformant el món. A través dels seus relats, VEUS parla del dret a la salut des de diferents perspectives i visions: des de les més tradicionals com l’accés al sistema sanitari i als medicaments, fins a algunes menys convencionals, com la importància que té per a la cura i la salut de les persones parlar i acceptar la mort, o com l’activisme, el treball en xarxa i les autocures serveixen com a mecanismes per a superar reptes i injustícies que al llarg de la vida ens toca viure. No són històries alegres, però omplen d’esperança i conviden a l’oïdor a constatar que és possible restaurar la justícia ecològica i social al seu pas pel món.

Existeixen altres maneres d’explicar la vida i amb aquest esperit neix VEUS, amb la certesa que la salut del món es construeix entre totes les persones que es rebel·len davant les situacions injustes. És un homenatge a la cèlebre frase d’Eduardo Galeano “molta gent petita, en llocs petits, fent coses petites, pot canviar el món”.

El programa ha comptat amb el finançament de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana i de la Direcció General de Cooperació del Govern Balear.

 

Escolta'ns a:

www.veus.info

Ivoox: https://bit.ly/IvooxVeus

Spotify : https://spoti.fi/36LSViu