Saltar a contingut

Veus per la Salut Global

medicusmundi Mediterrània

Una plataforma de podcast sobre el dret a la salut que recull testimonis, textos i reflexions d'activistes, artistes, escriptores ... sobre el dret a la salut en 6 països d'Europa, Àfrica i Amèrica de Sud, posant el focus en l'accés a sistema de salut, el gènere i el medi ambient.

El projecte "Veus per la Salut Global" consisteix en una campanya de comunicació transformadora que té per objectiu enfortir la base social a la Comunitat Valenciana necessària per contribuir a l'acompliment del dret a la salut a nivell global. Per a això, es plantegen una sèrie d'accions dirigides a informar i sensibilitzar la ciutadania valenciana per tal de construir consciència crítica entorn de la vulneració del dret a la salut que pateixen milions de persones a tot el món, i que permeti entendre que els problemes de salut tenen causes comunes i globals i afecten tant a països de Nord com del Sud.

Sobre aquest projecte

Objectiu del projecte

Enfortir la base social per aconseguir el compliment del dret a la salut a nivell global.

Objectiu Específic: Enfortir la base social a la Comunitat Valenciana necessària per contribuir a l'acompliment del dret a la salut a nivell global

Resultats previstos

1. Creats espais perquè les persones i entitats que treballen per la millora de la salut a nivell global puguin compartir les seves reflexions, vivències i realitats al voltant de la lluita pel dret a la salut, incloent les perspectives de gènere i medi ambiental, construint així un discurs que contribueixi a desmuntar estereotips que alimenten "fake news" contràries al dret a la salut.


2. Ampliat el nombre d'espais de fàcil accés per a establir xarxes de contacte i treball conjunt entre persones i entitats que treballen pel dret a la salut a nivell global, incloent un enfocament de gènere i medi ambiental. 


3. Dissenyada i executada campanya de comunicació transformadora dirigida a la societat valenciana i balear, especialment al sector sanitari, dirigida a donar-los a conèixer les realitats que viuen les poblacions dels països de Sud sobre la vulneració del dret a la salut que pateixen, i les vinculacions existents sobre les causes i conseqüències a nivell global, incloent un enfocament de gènere i medi ambient

Nº de mesos

15

Data d'inici

16/01/2021

Data de finalització

09/05/2022

Finançadors

Generalitat Valenciana
Govern Balear

Pressupost total

65.793 €

Informació de contacte

mediterrania@medicusmundi.es