Saltar a contingut

Enfortiment de les capacitats de Riberalta en seguretat alimentària

medicusmundi Mediterrània

Garantir el dret a salut dels habitants del municipi de Riberalta, mitjançant la reducció de malalties associades a la malnutrició (2022-2023)

"Enfortiment de les capacitats de Riberalta en seguretat alimentària" es tracta d'una intervenció de medicusmundi mediterrània al municipi de Riberalta, localitat on desenvolupa accions des de fa més de 24 anys. L'acció incidirà, de forma integral, tant al sistema públic de salut com a la ciutadania, amb focus a les famílies en situació de vulnerabilitat per (1) millorar els serveis d'atenció a la desnutrició i (2) desenvolupar estratègies locals que fomentin la seguretat alimentària mitjançant accions d'empededurisme agrícola i comercialitzador de productes amazònics amb alt component nutricional i que permetin, especialment a dones, tenir ingressos econòmics que afavoreixin l'estabilitat i el desenvolupament de les seves famílies. Finalment, (3) a la promoció d'hàbits alimentaris saludables a través d'una campanya ciutadana. Tota l'acció està basada en un enfocament de drets humans i un enfocament de gènere en desenvolupament, així com en la sostenibilitat ambiental. S'executa en col·laboració de la Xarxa de Salut Local, principal autoritat sanitària, i l'Alcaldia de Riberalta, a més de la xarxa d'escoles i instituts municipals, la xarxa de juntes veïnals, organitzacions de dones i joves i altres actors clau al municipi.

Sobre aquest projecte

Data d'inici

01/10/2022

Data de finalització

30/09/2023

Soci/s Local/s

Red de Salud 07 Riberalta

Nº de mesos

12

Objectiu del projecte

Objectiu General: Garantir el dret a salut dels habitants del municipi de Riberalta, mitjançant la reducció de malalties associades a la malnutrició.

Objectiu Específic: Enfortir la capacitat municipal, del SPS i de la ciutadania, per a la millora dels serveis d'atenció a la desnutrició i la promoció de la salut en hàbits alimentaris saludables així com estratègies que fomentin la seguretat alimentària i l'emprenedorisme.

Resultats previstos

R1. Enfortit al sistema municipal de salut de Riberalta, amb focus en el programa de nutrició i els serveis d'atenció per al desenvolupament integral del nen i la nena.
R2. Implementada una estratègia per incentivar les emprenedories productives d'aliments nutritius i millorar els ingressos de les famílies d'alt risc del municipi de Riberalta
R3. Implementada una estratègia de promoció de la salut basada en el foment de bons hàbits alimentaris mitjançant les campanyes d'educació ciutadana.

Zona geogràfica

Amèrica del Sur

Regió/Departament(s)

Municipio de Riberalta, Departamento Vaca Diez, Provincia del Beni (Bolivia)

Persones beneficiàries

Persones beneficiàries directes: 60
Persones beneficiàries de forma indirecta: 11.000

Pressupost total

130.111.60 €

Finançadors

Gobierno Islas Baleares