Saltar a contingut

VEUS, historias mestizas que sanan el mundo (2a fase)

medicusmundi Mediterrània

VEUS pretén donar veu a través de peces en format Podcast, a les escenes on es construeix la Salut en el món. Des d'una concepció complexa i interdependent dels processos en Salut i servint-nos de l'enfocament dels DSS –entesos com com el conjunt de condicions en el qual les persones neixen i viuen- i bio-eco-social de la Salut, el projecte VEUS pretén il·luminar a les històries que emergeixen de les persones, projectes i iniciatives que dia a dia construeixen escenaris on la Salut, entesa com una manera plena de viure, és possible. La segona temporada de VEUS té com a eix vertebrador la cultura de pau des de diferents enfocaments. Concebem el compromís de la Cultura de Pau i l'estratègia de la Noviolència com a determinants socials de la Salut, amb una gran contribució específica en les societats contemporànies.

El projecte consisteix en una campanya de comunicació transformadora que té per objectiu enfortir la base social necessària per contribuir a l'acompliment del dret a la salut a nivell global. Per a això, es plantegen una sèrie d'accions dirigides a informar i sensibilitzar la ciutadania valenciana per tal de construir consciència crítica entorn de la vulneració del dret a la salut que pateixen milions de persones a tot el món, i que permeti entendre que els problemes de salut tenen causes comunes i globals i afecten tant a països de Nord com del Sud.

Sobre aquest projecte

Data d'inici

01/09/2022

Data de finalització

31/08/2024

Nº de mesos

24

Objectiu del projecte

OG: Enfortir la base social per a aconseguir el compliment del dret a la salut a nivell global i l'Agenda 2030. OE. Enfortir la base social a la Comunitat Valenciana necessària per a contribuir al dret a la salut a nivell global i l'Agenda 2030.

Resultats previstos

R1: Impulsats i desenvolupats espais de reflexió, debat i construcció col·lectiva de comunicació transformadora (físics i en línia) amb la filosofia i metodologia del programa VEUS com a marc entre persones i entitats de la Comunitat Valenciana. 
R2: Enfortit recurs digital col·laboratiu perquè les persones i entitats que treballen per la millora de la salut a nivell global puguin compartir les seves reflexions, vivències i realitats entorn de la lluita pel dret a la salut, i la seva publicació i difusió serveixin per a contribuir a generar discursos i narratives de comunicació transformadora.
R3. Dissenyada i executada campanya de comunicació transformadora dirigida a la societat valenciana, especialment al sector sanitari, dirigida a donar-los a conèixer les realitats que viuen les poblacions dels països del Sud sobre la vulneració del dret a la salut que sofreixen, i les vinculacions existents sobre les causes i conseqüències a nivell global.

Finançadors

Generalitat Valenciana

Pressupost total

100.000€

http://www.veus.info