Saltar a contingut

Solidaritat amb Moçambic: Cicló Idai

medicusmundi expressa la seva solidaritat amb les famílies afectades pel cicló tropical Idai a Moçambic, Zimbabue i Malaui. 

Moçambic, Zimbabwe i Malawi destrossades pel cicló Idai

El cicló tropical Idai, considerat com un dels pitjors ciclons tropicals registrats a l'Àfrica i l'hemisferi sud en el seu conjunt, va arrasar la ciutat de Beira, una de les més grans de Moçambic el passat dijous, i després es va dirigir cap a l'oest, cap a Zimbabwe i Malawi, deixant un volum de víctimes que encara no es pot calcular, confirmades ja 200 persones, i que a mida que passen els dies va en augment. 

medicusmundi  està amb les famílies víctimes del cicló Idai. En particular, voldríem fer arribar la nostra solidaritat a les persones que viuen a la ciutat de Beira, capital de la província de Sofala, a Moçambic, per tote les vides humanes que s'han perdut en un desastre d'una magnitud gigantesca. Innumerables cases han quedat completament destrossades, d'altres inundades, les famílies que més sort han tingut sense llar, vàries infraestructures han resultat destruïdes i la ciutat ha quedat parcialment devastada.

Actualment, no treballem a les províncies afectades, i els nostres equips a Maputo i Cabo Delgado no estan especialitzats per a actuacions d’emergència com les que calen en aquests moments, ja que com sabeu, treballem en projectes de desenvolupament del sistema de salut. Estem seguint atentament els esdeveniments i valorant opcions d’actuació quan sigui oportú i puguem ser més útils i eficients.

Ens unim de tot cor a totes les persones i institucions que en aquests moments treballen per minimitzar el dolor i el patiment al que s’enfronta el país. Com diuen a Moçambic “Estamos juntos” (estem junts/es).