Saltar a contingut

Intocable

medicusmundi Mediterrània publica avui a través de les seves xarxes socials "Intocable", un video en defensa del dret a la salut en què han participat més de 20 persones dels set països en els quals treballa l'ONGD sanitària fundada l'any 1963.

Des de l'Equador, Bolívia, Espanya, Moçambic, Bòsnia i Hercegovina, Burkina Faso i els campaments de refugiats sahrauís situats a Algèria, diferents veus en diferents idiomes s'uneixen amb un mateix missatge: la salut és un bé públic global i ha de ser intocable.

 

 

 

"Amb aquest vídeo volem agrair a la nostra base social i entitats col·laboradores tot el suport que ens han prestat durant més de 50 anys", informa Ivan Zahinos, Coordinador de Relacions Internacionals de medicusmundi Mediterrània. "I, a més, volem enviar un missatge a la població d'aquells països amb els quals col·laborem: que durant tots aquests anys hem treballat per a què la salut sigui un dret a l'abast de totes les persones, que ho hem fet en circumstàncies molt difícils, i que seguirem fent-ho perquè sabem que per transformar la societat cal posar a les persones per davant dels diners, i per això és imprescindible que la salut estigui al centre de totes les polítiques. La vida és intocable. La sanitat pública, universal, i global ha de ser intocable ". Per a la producció de el vídeo s'ha comptat amb la productora Kanaki films, guanyadora de dos premis Goya, i amb la qual medicusmundi Mediterrània ja ha produït tres documentals (A Luta Contínua, La Febre de l'Or i WOMAN) que giren al voltant de el mateix objectiu : apropar a la societat altres realitats que hi ha al món i que estan completament relacionades amb les nostres, demostrant així que els problemes de tipus global únicament poden solucionar-se amb propostes globals. Avui més que mai, la cooperació entre països, entre comunitats, entre persones, és l'única via possible per poder aspirar a viure en un món més sa, més just, millor.